Востанні 10 років в ході епідеміологічних досліджень визначили, що псоріаз може не тільки проявлятись ураженням суглобів , а й часто є асоційованим з такими хворобами , як депресія , залежність , хвороба Крона , метаболічний синдром, а також серцево-судинними захворюваннями, ожірінням , порушеннями ліпідного обміну, цукровим діабетом, інсулінорезистентністю , атеросклерозом , артеріальною гіпертензією та ін .

Причому вчені вже довели як підвищений кардіоваскулярний ризик, так і більш високу смертність серед таких хворих (насамперед з важкою формою псоріазу ) . У цьому сенсі особливо зрозумілим стає велике значення раннього виявлення  та  своєчасне лікування псоріазу.Коментар лікаря : Псоріаз — це захворювання,яке супроводжується системним запаленням в організмі , а ключова роль цього самого запалення в ураженні судин і внутрішніх органів вже доведені . Чим більш виражено запалення, яке корелює з площею ураження і ступенем активності процесу , тим більший ризик виникнення  супровідних хвороб.

Для профілактики небажаних ускладнень   ключову роль відіграє правильно підібране лікування псоріазу , яке дозволить домогтися ремісії і підтримувати її .