Завдяки неінвазивному методу УЗД вдається на ранній стадії виявити атеросклероз та інші захворювання серцево-судинної системи. Останнім часом захворювання серцево-судинної системи значно помолодшали.

Приблизно з 30 років спостерігається атеросклероз у чоловіків і жіноко що палять.

Саме з такого віку, ми б і радили починати проходити обстеження, навіть якщо нічого особливо не турбує. В першу чергу це стосується тих людей, у яких хтось із рідних хворів серцево-судинними захворюваннями. Саме у них високий ступінь ризику інфаркту та інсульту. До того ж сьогодні існують сучасні неінвазивні методи обстеження, які є високоефективними і не займають багато часу, що важливо для працюючої людини. Таким методом є УЗД серця (ехокардіографія) триває не більше ніж 20 хвилин.

Це дослідження допомагає лікарю оцінити роботу серцевого м’яза, стан клапанного апарату, виміряти розміри порожнин серця, товщину його стінок, визначити швидкість і напрямок кровотоку, скоротливу активність органу. Також, один раз на рік радимо проходити УЗД судин шиї та голови. Його необхідно робити тим, кого турбують часті головні болі, у кого в роду є гіпертоніки. Лікар визначить просвіт судини, анатомію будови, зможе оцінити, чи достатній кровотік, а також виявити у пацієнта початкову стадію розвитку атеросклерозу (при цьому захворюванні зменшується просвіт судини).

Ніякої особливої підготовки для проведення УЗД серця чи судин голови та шиї не потрібно. Єдина умова: за добу до обстеження з раціону виключити спиртні напої та каву.Рекомендуем — нотариус в Харькове.